Տղամարդը 20 տարի հող է կերել և ողջ-առողջ է
Հող ուտելը կոչվում է գեոֆագիա, տարածում ունի մի շարք երկրներում՝ Գաբոնում, Կամերունում, Հասարակածային Գվինեայում, Հայիթիում, Ինդոնեզիայում և այլն: Հողով առավել շատ սնվում են կանայք՝ հատկապես հղիության ընթացքում:
Հնդկական Անդհրա-Պրադեշ նահանգի բնակիչ Նուկալա Կոտեշվարա Ռաոն արդեն 20 տարի հող է ուտում՝ օրական մոտ 1 կիլոգրամ: Նա այդ տարօրինակ սովորությունը ձեռք է բերել 28 տարեկան հասակում:
Կոտեշվարայի խոսքով` օրեր են լինում, որ այլ՝ սովորական սնունդ ընդհանրապես չի ուտում, սնվում է միայն հողով: Նա վստահեցնում է, որ հողակերությունն ընդհանրապես չի վնասել իր առողջությանը:
Հող ուտելը կոչվում է գեոֆագիա, տարածում ունի մի շարք երկրներում: Գաբոնում, Կամերունում և Հասարակածային Գվինեայում բնակիչներն ուտում են կավային բնական կաոլինիտ՝ համեմված պղպեղով ու հիլով (կարդամոն): Հայիթիում քաղցը հաղթահարում են աղի ու բանջարեղենի խառնուրդով ցեխից պատրաստված կարկանդակներով: Ինդոնեզիական ամպո ուտեստը պատրաստում են բրնձի դաշտերի հողից: Հաղորդվում է, որ հողով առավել շատ սնվում են կանայք՝ հատկապես հղիության ընթացքում:
2007թ. հաղորդվել է, որ Չինաստանի Ցզյանսի նահանգի Շեն Շոուդունն ամեն օր 3-4 գդալ գետավազ է ուտում: Նա համարել է, որ գետի ավազ ուտելու շնորհիվ է ազատվել լիպոսարկոմայից և ստամոքսի ուռուցքից:
Մեկնաբանությունները