Առաջատար դիզայներն արագ պատրաստման փլավի համար ջրի հետ շփումից սոուսի վերածվող փաթեթավորում է ստեղծել — Շեշտ.am (shesht.am)
3 րոպե
Խմբագրություն

Առաջատար դիզայներն արագ պատրաստման փլավի համար ջրի հետ շփումից սոուսի վերածվող փաթեթավորում է ստեղծել

Նոր փաթեթավորումը նախատեսված է արագ պատրաստվող փլավի՝ մինչ այժմ օգտագործվող պլաստիկե փաթեթներին փոխարինելու համար:

Լուծվող փաթեթավորում / © Հոլի Գրաունդս

Առաջադեմ դիզայներ Հոլի Գրաունդսը մշակել է փաթեթավորում` փլավի արագ պատրաստման համար, որը սոուսի վերածվում ջրի հետ շփման ժամանակ: Նորույթի գաղափարը շրջակա միջավայրը պլաստիկի աղտոտումից նվազեցնելն է:

Նոր փաթեթավորում / © Հոլի Գրաունդս

Արագ պատրաստվող փլավի սովորական տարբերակները փաթեթավորված են պլաստիկով, որի մեջ սովորաբար ավելի փոքր փաթեթներ են՝ սոուսով ու համեմունքներով: Գրաունդսը որոշել է լիովին հրաժարվել դրանցից՝ ստեղծելով օսլայի հիմքով փաթեթներ, որը ջրի հետ շփումից լուծվում է՝ վերածվելով սոուսի: Առավել խոշոր բաղադրությունները, օրինակ՝ մանր ծովախեցգետինները, պահվում են փաթաթանում, քանի դեռ այն չի լուծվել:

Նոր փաթեթավորում / © Հոլի Գրաունդս

Դիզայները խորհուրդ է տվել փլավը պահել մոմապատ թղթե փաթեթի մեջ:

Նոր փաթեթավորում / © Հոլի Գրաունդս

Գրաունդսը պատմել է, որ խոհանոցում հաջողությամբ փորձարկել է, իսկ փաթեթի պատրաստման մեթոդն անվանել է «շատ հեշտ»: Նրա խոսքով՝ բաղադրությունը խառնվում և տաքացվում է այնքան, մինչև խառնուրդն անհրաժեշտ չափով խտանա: Դրանից հետո պետք է ավելացնել համեմունքներ և հոտեր, ապա լցնել ֆորմայի մեջ, որպեսզի 24 ժամ սառչի: Ապա ստացված շղարշով փաթաթվում են փլավի չորացված աղյուսներ:

Պատրաստման եղանակը / © Հոլի Գրաունդս

Գրաունդսը փորձել է նաև արագությունը, ինչը ցույց է տվել, որ փաթեթավորված փլավն առավել արագ է պատրաստվում, քան սովորական պլաստիկե փաթեթավորմամբ փլավները: Տարբերությունը մեկ րոպե է կազմել: Դիզայները նշել է, որ նորահայտ ծածկոցը փլավի համի ու թունդության վրա չի ազդել:

Բրնձի ու մակարոնի նոր փաթեթավորում / © Հոլի Գրաունդս

Գրաունդսի կարծիքով՝ փաթեթավորումը կարելի օգտագործել նաև այլ ապրանքների համար: Օրինակ՝ բրնձի կամ մակարոնի: Շղարշը թույլ կտա քիչ պլաստիկ օգտագործել և սնունդն անմիջապես պատրաստել:

Ամենաընթերցվածը

2 րոպե
Խմբագրություն

Հակոբ Արշակյանի հաղորդմամբ` այն նախատեսված է հակառակորդի հետևակի և ռազմական տեխնիկայի խոցման համար։ ՕԳ-7Վ-ն պետական փորձարկումներ է անցել, այժմ գտնվում է սերիական արտադրության փուլում։

4 րոպե
Խմբագրություն

Նախկինում մի քանի անգամ խոսվել է Հայաստանում ֆրանսիական բազայի ստեղծման ծրագրերի մասին, իսկ այժմ նշվում է, որ ֆրանսիական ուժերը Հայաստան կարող են տեղափոխվել Վրաստանի տարածքից:

2 րոպե
Խմբագրություն

Նշվում է, որ ներդրողը մտադիր է ռազմաարդյունաբերական գոտի ստեղծել, այնտեղ արտադրել զրահամեքենաներ, սակայն Կառավարությունը չի թույլատրում: Վահան Քերոբյանի խոսքով` ինքն է կանգնեցրել այդ նախագծի որոշման կայացումը, քանի որ «այն ծիծաղելիորեն արհամարհում էր ՀՀ քաղաքացիների շահերը»։

4 րոպե
Խմբագրություն

Նշվում է, որ վերջնական որոշումը պետք է համաձայնեցվի ԱՄՆ-ի հետ: Այս գործընթացի մասն են համարվում նախագահ Արմեն Սարգսյանի հանդիպումները Լոնդոնում: Փարիզին կարող են միանալ նաև Աթենքի ներկայացուցիչները` ռազմական դիտորդների մակարդակով:

4 րոպե
Խմբագրություն

Նախկինում մի քանի անգամ խոսվել է Հայաստանում ֆրանսիական բազայի ստեղծման ծրագրերի մասին, իսկ այժմ նշվում է, որ ֆրանսիական ուժերը Հայաստան կարող են տեղափոխվել Վրաստանի տարածքից:

3 րոպե
Խմբագրություն

Փաստերի ստուգման հարթակն արձանագրում է, որ Ռուսաստանի պաշտպանության նախարարության և Ադրբեջանի նախագահի հայտարարություններն իրականությանը չեն համապատասխանում։

[miniorange_social_login]

Մեկնաբանությունները

Գրել մեկնաբանություն
Հաստատեք
Մուտք գործեք
Մուտք գործելով Դուք համաձայնվում եք կայքի օգտագործման օրենքների հետ.