Առաջատար դիզայներն արագ պատրաստման փլավի համար ջրի հետ շփումից սոուսի վերածվող փաթեթավորում է ստեղծել
Նոր փաթեթավորումը նախատեսված է արագ պատրաստվող փլավի՝ մինչ այժմ օգտագործվող պլաստիկե փաթեթներին փոխարինելու համար:
Առաջադեմ դիզայներ Հոլի Գրաունդսը մշակել է փաթեթավորում` փլավի արագ պատրաստման համար, որը սոուսի վերածվում ջրի հետ շփման ժամանակ: Նորույթի գաղափարը շրջակա միջավայրը պլաստիկի աղտոտումից նվազեցնելն է:
Արագ պատրաստվող փլավի սովորական տարբերակները փաթեթավորված են պլաստիկով, որի մեջ սովորաբար ավելի փոքր փաթեթներ են՝ սոուսով ու համեմունքներով: Գրաունդսը որոշել է լիովին հրաժարվել դրանցից՝ ստեղծելով օսլայի հիմքով փաթեթներ, որը ջրի հետ շփումից լուծվում է՝ վերածվելով սոուսի: Առավել խոշոր բաղադրությունները, օրինակ՝ մանր ծովախեցգետինները, պահվում են փաթաթանում, քանի դեռ այն չի լուծվել:
Դիզայները խորհուրդ է տվել փլավը պահել մոմապատ թղթե փաթեթի մեջ:
Գրաունդսը պատմել է, որ խոհանոցում հաջողությամբ փորձարկել է, իսկ փաթեթի պատրաստման մեթոդն անվանել է «շատ հեշտ»: Նրա խոսքով՝ բաղադրությունը խառնվում և տաքացվում է այնքան, մինչև խառնուրդն անհրաժեշտ չափով խտանա: Դրանից հետո պետք է ավելացնել համեմունքներ և հոտեր, ապա լցնել ֆորմայի մեջ, որպեսզի 24 ժամ սառչի: Ապա ստացված շղարշով փաթաթվում են փլավի չորացված աղյուսներ:
Գրաունդսը փորձել է նաև արագությունը, ինչը ցույց է տվել, որ փաթեթավորված փլավն առավել արագ է պատրաստվում, քան սովորական պլաստիկե փաթեթավորմամբ փլավները: Տարբերությունը մեկ րոպե է կազմել: Դիզայները նշել է, որ նորահայտ ծածկոցը փլավի համի ու թունդության վրա չի ազդել:
Գրաունդսի կարծիքով՝ փաթեթավորումը կարելի օգտագործել նաև այլ ապրանքների համար: Օրինակ՝ բրնձի կամ մակարոնի: Շղարշը թույլ կտա քիչ պլաստիկ օգտագործել և սնունդն անմիջապես պատրաստել:
Մեկնաբանությունները