Forbes պարբերականը ծավալուն հոդվածով պատմել է Հայաստանի մասին
Հեղինակը հայկական բարիքներից օգտվելու համար զբոսաշրջիկներին խորհուրդ է տալիս հարմարավետ կոշիկներ վերցնել՝ հաշվի առնելով Հայաստանի լեռնային պայմանները և եղանակային անակնկալները:
Հեղինակավոր Forbes պարբերականը Հայաստանի առանձնահատկությունների մասին ծավալուն հոդված է հրապարակել՝ անդրադառնալով Հայաստանում բնակավայրերին, հյուրանոցներին, մթերքին ու տեսարժան վայրերին:
Պարբերականի հոդվածագիր Բրեաննա Վիլսոնը նշել է, որ միայն Սևանա լիճ գնալով կարելի է պատկերացում կազմել հայաստանյան տեսարժան վայրերի այն գեղեցկության մասին, որն առաջարկվում է Հայաստան այցելող զբոսաշրջիկներին:
Հոդվածի հեղինակն ուշադրություն է հրավիրել Կալավանի, Գոշի, «Դիլիջան» ազգային արգելոցի աշնանային գեղեցկության վրա: Նրան հատկապես ոգևորել են տերևների գունառատությունն ու անընդհատ փոփոխվող տեսարանները:
Պարբերականում հիշատակվում է հայերի հյուրասիրության, ինչպես նաև հայկական տնական օղու մասին: Հոդվածագիրը նկարագրել է նաև տեղի հյուրատները, որտեղ, ըստ նրա, զբոսաշրջիկը կարող է իրեն զգալ որպես հայկական իրականության մաս՝ ամբողջովին ներգրավվելով հայկական առօրյայի մեջ:
Բրեաննա Վիլսոնը առանձնահատուկ կերպով նկարագրել է հայկական խոհանոցը: Նրան հատկապես դուր են եկել պանրի տեսականին, տնական տոլման, թարմ և մաքուր բանջարեղենը, լավաշը:
Լրագրողն ասում է, որ հայկական համեղ տոլման ճաշակելուց հետո հայերն անպայման կառաջարկեն ձմերուկ և սուրճ, փախլավա, որն ուտելիս ցանկանում ես լպստել մատներդ:
Հեղինակն այս բարիքներից օգտվելու համար զբոսաշրջիկներին խորհուրդ է տալիս հարմարավետ կոշիկներ վերցնել՝ հաշվի առնելով Հայաստանի լեռնային պայմանները և եղանակային անակնկալները, որոնք տարվա այս եղանակին այստեղ սովորական երևույթ են:
Մեկնաբանությունները